Taas on kuultu asiantuntijan neuvoja lomanpitoon. Tän päivän Hesarissa ihka-oikea lomatutkija opastaa meitä ja valaisee hyvän loman opein.

  • Onnistunut loma on vähintään neljä viikon mittainen. Paitsi pätkätyöläisillä, joille iskee pätkästressi noin pitkästä lorvailusta.

TÄYSIN samaa mieltä. Pätkätyöläisistä en tiedä, mutta jos joku yrittää nipistää lomistani, niin ärrimurri tulee! Sitä joskus ihmettelen, miten joku kehaisee miten monta pitämätöntä lomapäivää on vuosien varrella kertynyt. Eikö nää tyypit vois jotenkin antaa niitä hyväntekeväisyyteen. Pois rasittamasta ja helpotusta lorveille. Jos jollain on tällaisia taakkoja, niin täällä yksi vapaaehtoinen vastaanottaja.

  • Suunnitteleminen ja suorittaminen pitää lopettaa. Heti. Kalenteri roskiin. Aamuisin ensin kurkataan ikkunasta sää ja sen jälkeen päätetään mitä tehdään.

Tätä mä en kyllä hallitse! Yksi syypää tähän on pakollinen sukulaisvierailu kesä-anoppilassa 600 km:n päässä. a) noin pitkään matkaa ei lähdetä mentaliteetilla "katsotaan ensin akkunasta, jotta lähdetäänkö vaiko eikö lähdetä. Eikä varsinkaan kun on 3 lasta ja mies. Pakatessa menee jo tuo eka päivä ja sitten pitääkin taas kurkata ikkunasta uudestaan josko ilma ois otollinen.  b) johan anoppi-rukka 75v sais hepulin kun ihan tosta vaan ilmottelematta meidän viiden hengen poppoo pölähtäsi pihaan. Ja hyvällä tsägällä vielä parin muunkin lapsen perheet samaan aikaan. Siinä me sitten oltas 15 henkee pihassa ja muori stressin partaalla. Telttoja pystytellessä ja kalaonnea koetellessa. Nounou. Pakko on suunnittella. Tai sitten jättää tuo reissu välistä. (salaa siitä haaveillessa...).  Paitsi että juuri tämä kyseinen lomaviikko on SE kesämuisto, jota teinitkin lämmöllä muistelee. Ja oishan se nyt vähän xxxx jos ei edes kerran vuodessa käytäs mummoo moikkaamassa.

  • Anna päivien sulautua toisiinsa, jotta työvuoden rytmi muuttuu toisenlaiseksi.

Nyt pitää kyllä ihan miettiä mitä tämä tarkoittaa. Hmm. Siis, ettei tiedä onko maanantai vai lauantai? Tätä kyllä tapahtuu. Jopa töissäollessakin.....

Mutta voi hyvää päivää. Miksi helvetissä AINA näissä jutuissa on kohta, joka vie uskottavuuden koko touhulta?!? Ensin kerrotaan miten kaikkien tulisi lomansa viettää. Sitten nämä kaikki potevat huonoa omaatuntoa, kun ei osaa edes lomailla. Ja lopuksi nämä penteleet itse kertovat rentouttavista lomanviettotavoistaan. Kuten nyt se tämänpäiväinenkin tutkija: "...luen sähköpostia, koska se menisi muuten loman aikana tukkoon". Nih. Terveisiä Anu-Hannalle.